Akcija čišćenja podmorja – Lučica i uvala Mihajla

Cilj i ovogodišnje aktivnosti čišćenja podmorja Lučice i uvale Mihajla, održane u sklopu projekta Društveni centar Lastovo, bio je podizanje svijesti lokalne zajednice i posjetitelja o problemu otpada na morskom dnu i promicanje održivih rješenja za očuvanje morskog okoliša.

U suradnji s partnerom na projektu KPA Tajan Lastovo te KPA Marsonia, koordinator volontera Dominik Glas izradio je Plan čišćenja podmorja koji je predstavljen volonterima 27. svibnja 2022. u Društvenom centru Lastovo.

28. svibnja 2022. sudionici/ volonteri okupili su se u Zaklopatici ispred RC Ankora te krenuli prema Lučici i Mihajlu. U čišćenju podmorja uklonjen je različiti otpad: guma, staklo, plastika, metal te ribolovni materijal.

Zahvaljujemo se svim volonterima na trudu i sudjelovanju u akciji.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.