Edukacija Mladi odlučuju

U Društvenom centru Lastovo 10. rujna 2022. održana je edukacija “Mladi odlučuju” za učenike osnovne škole pod vodstvom Petra Kelvišera. S obzirom da je povezivanje vijeća učenika i škole s lokalnom zajednicom jedna od primarnih zadaća u procesu demokratizacije škola, osnaživanje vijeća putem edukacije podrazumijevalo je usvajanje vještina i znanja kroz više tematskih područja. Cilj edukacije je osposobiti sudionike za uspostavu vijeća učenika koja predstavljaju važan mehanizam koji omogućuje učenicima utjecaj na školsko okruženje i razvijanje njihovih životnih vještina te osnažiti položaj i status učenika kao glavnih dionika odgojno-obrazovnog sustava.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Dubrovačko-neretvanske županije.