Festival “Boninove pustolovine” 2022.

I ove godine 2. lipnja 2022. u Društvenom centru Lastovo održan je Festival pustolovnih i putopisnih knjiga za djecu i mlade “Boninove pustolovine” uz mnoštvo veselih i zaigranih sudionika.

U sklopu festivala održano je Predavanje Sane Vitas na kojem su predstavljeni “Dječji vilinski biljni praktikum” te slikovnica “Koprivko i dobri duhovi Cresa”. 

Radionica za djecu i mlade na temu izrade vodiča o lastovskom bilju “Lastovski bilinarij” uz voditeljice Vesnu Jakić i Sanu Vitas započela je sakupljanjem bilja i kratkom edukacijom o pogodnostima koje nam priroda nudi te se nastavila kroz izradu vunenih cvijetova. Cilj radionice bio je predstaviti osnove za izradu istoimenog vodiča o lastovskom bilju te potencijale za stvaranje putopisnog storytelling projekta o samoniklom bilju Lastova za djecu i mlade.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”