Likovno kreativne radionice

Programom bogati tjedan u Društvenom centru Lastovo započeo je sa dvije likovno kreativne radionice održane 1. i 2. ožujka 2021. pod nazivima “Moj doživljaj Poklada” i “Kulturna baština Lastova” na kojima su sudjelovali učenici viših razreda Osnovne škole “Braća Glumac”. Voditeljica radionica Antonela i volonterka Nina potakle su sudionike da na kreativan način, uz korištenje raznovrsnih materijala, izrade radove na temu kulturne baštine – važnog elementa identiteta, osjećaja pripadnosti mjestu, narodu, kulturi.

Cilj radionica je da se na edukativan i maštovit način djeci prenese suština narodnih običaja, posebice pokladnih, kako bi ih razumjeli i zavoljeli, čuvali i prenosili na buduće naraštaje jer su pravo bogatstvo informacija, emocija te povijesti.  

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.