Okrugli stol: Tiho teku kanalizacije

Na petom okruglom stolu u sklopu programa “Jane’s Walks” pod nazivom Tiho teku kanalizacije održanom 18. lipnja 2021. u Društvenom centru Lastovo tema je bila aktualni problem otpadnih voda te promjene nastale u podmorju naseljenih uvala u posljednjih 30 godina otkad se uvale mahom izgrađuju. Postavljanje cijevi, sustav pročišćavanja s više polja, predimenzionirani sustav radi kratkog, ali višestruko povećanog punjenja, cijena zemlje potrebna za izgradnju i montiranje sustava za pročišćavanje strahovito povećavaju cijenu čime se dolazi do računice kako je izgradnja kanalizacije nemoguća te je u takvim okolnostima jedino rješenje individualno pročišćavanje otpadnih voda (naknadnom) ugradnjom bio – jama.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.