Predavanja iz područja poljoprivrede

U suradnji s partnerom na projektu Udrugom Rukatac i Piculja u listopadu u Društvenom centru Lastovo održano je 6 predavanja iz poljoprivrede.

22. listopada 2022. Ivanka Čelar sudionicima je održala 2 predavanja – “Dozrijevanje grožđa i priprema za berbu” i “Alkoholna fermentacija”.

29. i 30. listopada 2022. Davor Mitrović održao je 4 predavanja – “Izbor(i) bentonita”, “Osnove i tipovi filtracije vina”, “Biološka razgradnja kiselina – utjecaj na stil vina” te “Pravo vrijeme za bistrenje: mošt, vrenje ili vino?”.

Navedena predavanja bila su od velike važnosti za poljoprivrednike te su uz nova saznanja i trendove u poljoprivredi imali prilike dobiti odgovore na pitanja vezana za vinarstvo i vinogradarstvo.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”, Ministarstva poljoprivrede te Dubrovačko-neretvanske županije.