Predavanja o klimatskim promjenama

6. i 7. svibnja 2022. godine u Društvenom centru Lastovo održana su 2 predavanja o klimatskim promjenama.

Tarita Mašković je na predavanju s temom “Eko Superjunaci iz vrtića pomažu planetu Zemlji” održanom 6. svibnja 2022. najmlađima pokazala kako i oni mogu biti superjunaci svoga otoka i kako na jednostavan način mogu razvrstavati otpad te što je sve moguće napraviti od recikliranog otpada.

7. svibnja 2022. Marina Blagaić Bergman otkrila je na koji način djeca mogu pridonijeti zaštiti okoliša i umanjenju posljedica klimatskih promjena kroz predavanje “Djeca Lastova u eko patroli”. Upoznala ih je s čarobnom formulom za uspješnu eko patrolu – REDUCE, REUSE, RECYCLE te ih potakla na aktivizam i sudjelovanje u životu zajednice kroz očuvanje okoliša.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.