Predavanja o zaštiti okoliša

Društveni centar Lastovo u rujnu je ugostio 4 predavača s zanimljivim i aktualnim temama o zaštiti okoliša. Jelena Kulušić je s “Praktičnim uputama za suhozidanje” 18. rujna 2022. sudionicima ukazala na važnost očuvanja suhozidne baštine u svrhu očuvanja okoliša, a Katarina Luketina je kroz predavanje “odrŽIVO LAstovo” 19. rujna 2022. predstavila primjere održive gradnje i prijedloge kako što učinkovitije zaštititi okoliš korištenjem prirodnih materijala.

23. rujna 2022. Ana Stamičar je s predavanjem “Tradicionalni sustav za prikupljanje kišnice” pojasnila učinkovitost tradicionalnog načina prikupljanja kišnice te prednosti kod istog dok je Jana Kačar kroz “Zaštitu poljoprivrednog zemljišta u prostornom planiranju” ukazala kako se kroz povijest štitilo poljoprivredno zemljište u svrhu očuvanja okoliša.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Dubrovačko-neretvanske županije.