Predavanja/okrugli stolovi – Revitalizacija javnih prostora

U Društvenom centru Lastovo 7. i 8. siječnja 2022. godine održana su dva predavanja/okrugla stola na temu revitalizacije javnih prostora u suradnji s partnerom na projektu Društvom arhitekata Dubrovnik.

7. siječnja 2022. Marijeta Babin, koja je ujedno i autorica vodiča “Očuvanje i održavanje kaštelanske tradicijske arhitekture” informativne knjižice koja donosi bitne principe rekonstrukcije tradicijske arhitekture za Kaštela koja se mogu primjeniti i na svako mjesto, s temom “Čuvanje i održavanje tradicijske arhitekture Kaštela”, pojasnila je što to znači održiva gradnja s poukama iz prošlosti korištenjem tradicionalnih materijala te na koji način bi se trebale održavati povijesne građevine.

Vinka Marinković je 8. siječnja 2022. s “Rizicima kulturne baštine” na temelju Analize rizika za kulturnu baštinu Lastova približila koje se sve opasnosti mogu javiti za kulturnu baštinu u slučaju elementarnih nepogoda, ali i zbog ne održavanja i ne brige za istu te o važnosti revitalizacije takvih prostora.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.