Predavanja storytellinga “Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam”

U Društvenom centru Lastovo 19. srpnja 2021. održana su 2 predavanja storytellinga iz Programa „Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam“ . Cilj predavanja je bio osposobiti sudionike iz područja turizma za uspješno predstavljanje baštine otoka posjetiteljima.

Vesna Jakić predstavila je „Cresku vunu“, a predavanje je bilo usmjereno gdje i na koji način je tradicijska priča vezana za ovčarstvo koja je skoro nestala, pretvorena u inovativni proizvod i ponudu, a zatim je slijedila radionica filcanja cvijeta da se polaznici upoznaju sa tehnikom filcanja vune.

Sana Vitas predstavila je turistički projekt “Lošinjskim jedrima oko svijeta” – pomorsku i brodograđevnu povijest otoka Lošinja u funkciji održivog turizma od ideje do realizacije. Kroz predavanje pojašnjeno je kako od povijesnih činjenica strukturirati priču, izraditi projekt i provesti ga u zajednici. Prezentirala se struktura projekta, način sudjelovanja lokalnog stanovništva te rezultati projekta: Festival pomorske baštine „Lošinjskim jedrima oko svijeta“, ploveći Centar interpretacijske baštine – loger Nerezinac, jelovnici lošinjskih kapetana, lošinjski autohtoni welllnes s pričama kapetana, multimedijalne kapetanske priče…

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.