Predavanje: Izazovi planiranja u prostoru ograničenja (ex ZOP) i Okrugli stol: Spontano +/- planirano pomorsko dobro

6. ožujka 2021. u Društvenom centru Lastovo bio je rezerviran za predavanje na temu “Izazovi planiranja u prostoru ograničenja (ex ZOP)” predavačice Jasminke Pilar-Katavić koja se osvrnula na brojne nedoumice oko određivanja pomorskog dobra, granica i prostora, izjašnjavanja je li ono opće ili javno dobro, upravljanja i zaštite, zatim posebno oko odnosa interesa gospodarstva i poduzetništva te javnog interesa na pomorskom dobru, stoga dolazi i do problema kod njegovog planiranja, a klimatske promjene iziskuju poseban tretman i razmišljanje o navedenoj tematici.

Nakon predavanja program se nastavio uz okrugli stol: Spontano +/- planirano pomorsko dobro uz moderatoricu Marianu Bucat i raspravu o lastovskom pomorskom dobru budući da u pojedinim uvalama otprije postoje građevine izgrađene unutar pomorskog dobra.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.