Predavanje o zaštiti okoliša: Sudbina turističkih zona i Program Jane’s walks: Okrugli stol o koncesiji Jurjeve luke

Predavanje Jelene Borote o sudbini turističkih zona i Okrugli stol (1/24) o potencijalnoj koncesiji dijela otoka Prežbe u sastavu Lastovskog otočja održani su preko Zooma i uživo u Društvenom centru Lastovo. Izravni poticaj za ovu temu bilo je savjetovanje s javnošću za prijedlog Godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2021. godinu.

U priči o vrstama turističkih zona, Jelena je pokazala kako je turizam u obliku difuznog hotela kakav je u talijanskoj pokrajini Friuli iskorišten za revitalizaciju teško dostupnih i potresom oštećenih gradića i sela. Osim toga, na radost domaćina, primijetila je kako organizacija LA. Colonije, radionice koju Udruga Dobre Dobričević (su)organizira već 6 godina ima karakteristike difuznog hotela.

Tijekom rasprave, pravnica Marijana Mastilović uključila se i objasnila kako funkcionira pravo građenja, kako bankovna garancija, koji su rizici za vlasnika, a vlasnici smo svi mi, založno pravo na koncesiji na pomorskom dobru i druge pravne zanimljivosti.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.