Program Jane’s Walks

Kroz kolovoz i rujan 2021. održavale su se aktivnosti Programa Jane’s Walks uz moderatoricu i voditeljicu Marianu Bucat.

Nezaobilazni dio programa bile su šetnje po mjestu Lastovu održane 3. i 18. kolovoza 2021. na kojima su sudionici mogli otkriti različite primjere stanovanja te spomen ploče i spomenike postavljene diljem mjesta.

Na okruglom stolu održanom 5. rujna 2021. u Društvenom centru Lastovo na temu “Legalizacija infrastrukture” sudionici su raspravljali o Obrascu prethodne procjene za Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenom infrastrukturom, objavljenom na javnom savjetovanju koje je trajalo do 10. rujna 2021., a koji ima za cilj da infrastrukturu u koju bi spadali mulići, putevi, ceste, vlake i slično stavi u pravni sustav, odnosno kako da se, popularno rečeno, legaliziraju. Kad jednom takvi objekti uđu u pravi sustav, onda će biti moguće pribaviti sredstva za njihovo održavanje i financiranje njihove rekonstrukcije.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.