Program Jane’s Walks

U sklopu Programa Jane’s Walks 31. srpnja 2022. Mariana Bucat održala je predavanje o rezultatima terenskog istraživanja naselja Skrivena Luka (Portorus). Nakon predavanja održan je devetnaesti Okrugli stol na temu “OPG” koji je bio prilika da se iznesu prijedlozi za buduće izmjena Zakona o prostornom uređenju jer važeći ne dopušta izgradnju izvan građevinskog područja, izuzev ako se radi o izgradnji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uz glavni uvjet imanja minimalne površine 3 ha što na Lastovu predstavlja veliko ograničenje za poljoprivrednike.

2. kolovoza 2022. održan je dvadeseti Okrugli stol uz moderatoricu Marianu Bucat s temom “Urbanizam u plavome”. Novi Zakon o prostornom uređenju otvorio je mogućnost planiranja u moru, tj. urbanizam u plavome. Posljedice ovakve promjene će se tek vidjeti, ali ono što je za ovu situaciju bitno jest kako Lastovci mogu ili ne mogu iskoristiti ovu mogućnost.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.