Program Jane’s Walks

18. rujna 2022. godine u Društvenom centru Lastovu u sklopu Programa Jane’s Walks održano je predavanje o terenskom istraživanju naselja Lastovo, posljednjem istraživanju prije okončanja rada na nacrtu revitalizacije i upravljanja javnim prostorima, planu upravljanja kao i mapama koje je potrebno izraditi prije nego se formalno zaključi provedba projekta Društveni centar Lastovo, uz nadu da će se provedba programa nastaviti i nakon formalnog zaključenja.

Sljedećeg dana, 19. rujna 2022. sudionici i volonteri kroz šetnju naseljem Lastovo upoznali su lokacije s predavanja u vidu turističkog vođenja, ali s puno osobnijim pristupom, uvidom u interno i prosječnom turistu nedostupno. Navedene aktivnosti održane su pod vodstvom Mariane Bucat.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.