Program Jane’s Walks – Okrugli stol: Ljetni komunalni problemi

6. svibnja 2022. u Društvenom centru Lastovo održan je šesnaesti okrugli stol na temu “Ljetni komunalni problemi” uz moderatoricu Marianu Bucat.

Okrugli stol bio je prilika porazgovarati o komunalnim problemima koji se pojavljuju tijekom ljeta kad je povećan pritisak ne samo na naseljene, već i brojne druge lastovske uvale. Parkiranje, odlaganje i odvoz otpada, vezivanje brodova u kombinaciji s kupanjem, otpad koji se nanosi morem, hladovina, noćna buka iz jedrilica, nezakonito zauzimanje pomorskom dobra raznim terasama, branje cvijeća, voća i povrća bez pitanja, pražnjenje septičkih i bio – jama…

Zaključak rasprave je bio kako treba smanjiti očekivanja od komunalnog poduzeća i preuzeti pojedinačnu odgovornost za pažljivije i obzirnije postupanje.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.