Program “Jane’s Walks”

Jedan od programa koji će se provoditi u sklopu projekta Društveni centar Lastovo UP.04.2.1.07.0157 je “Jane’s Walks” pod vodstvom Mariane Bucat. Program obuhvaća brojne aktivnosti kao što su mapiranje i dokumentacija svih pod/neiskorištenih javnih prostora na otoku, edukacije volontera, terenska istraživanja, predavanja, sudjelovanje u javnim raspravama, okrugli stolovi za stručnu, ali i zainteresiranu javnost… U najširem smislu program će se baviti revitalizacijom javnih prostora, prostora u privatnom – zajedničkom vlasništvu i prostora koji jesu u javnom vlasništvu, ali nisu prepoznati kao korisni. Zaključni dokument bit će izrada Plana upravljanja povijesnom jezgrom naselja Lastovo.

Zaklopatica kao novo naselje je jedna od lokacija koja je tema istraživanja pa su se tako 18. siječnja 2021. u Društvenom centru Lastovo okupili i ugrijali zainteresirani sudionici. Mariana Bucat je predstavila svoje dojmove i saznanja vezana za terenski obilazak s popratnom fotodokumentacijom, a sudionici su sudjelovali u raspravi o javno – privatnom.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.