Program Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam – predavanja storytellinga

U Društvenom centru Lastovo 2. i 3. lipnja 2022. održana su tri predavanja storytellinga u Programu “Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam”.

2. lipnja 2022. Vesna Jakić održala je predavanje na temu “Samoniklo otočno bilje u Rutinim proizvodima” na kojem je prikazala sve prednosti koje lokalna zajednica ima od korištenja vlastitih resursa koje uz pomoć storytellinga može pretočiti u vrijedan i unikatan suvenir.

3. lipnja 2022. kroz predavanje “Hrvatski otočni proizvod u očuvanju kulturne baštine Cresa” Vesna Jakić je sudionicima predstavila koncept Hrvatskog otočnog proizvoda te procedure koje je potrebno slijediti kako bi se dobio te održao certifikat HOP i što je navedeno značilo za otok Cres u smislu storytellinga.

Sana Vitas predstavila je turistički projekt i brend destinacije Labin – Rabac (Istra) „Liburnijska božica Sentona – zaštitnica putnika“. Kako se stvarao brend Sentona – od ideje do realizacije te kako od kulturno-povijesne tradicije i artefakata strukturirati turistički storytelling, izraditi projekt i provesti ga u zajednici saznali smo na ovom zanimljivom predavanju.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”