Program “Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam” – predavanja storytellinga

U sklopu programa “Revitalizacija kulturne baštine kroz turizam” 5. svibnja 2021. godine u Društvenom centru Lastovo te putem ZOOM platforme mogla su se pratiti 2 predavanja na temu storytellinga u turizmu. Sana Vitas održala je predavanje o storytellingu u turizmu “Lastovske priče” te predstavila istoimenu knjigu. Idejni projekt „Lastovske priče“ („Lastovo storytelling“) nastao je još 2015. g. u suradnji Luna studija, Turističke zajednice Općine Lastovo i Općine Lastovo. Predavačica je predstavila pet turističkih storytelling priča o Lastovu te objasnila namjenu i cilj promocije projekta u novim pandemijskim uvjetima turističke potražnje.

Drugo predavanje održala je Vesna Jakić, dizajnerica tekstila i odjeće, iz obrta Ruta Cres. Glavni cilj Rutinih projekta je popularizacija rada s vunom kroz kreativne radionice filcanja, izradom uporabnih i ukrasnih predmeta te suvenira od vune. Kroz projektne ideje o bilju otoka Cresa, o bogatstvu mora i legendama otoka, Ruta je svojim djelovanjem stvorila edukativan sadržaj zanimljiv posjetiteljima otoka Cresa i šire.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.