Radionica – filmska rezidencija i radionica Interaktivnog videa

U Društvenom centru Lastovo od 22. do 25. veljače 2022. godine održane su dvije radionice – radionica u sklopu filmske rezidencije te radionica Interaktivnog videa.

Radionica u sklopu filmske rezidencije omogućila je sudionicima upoznavanje s kratkom dokumentarnom formom i novinarskim prilogom, načinom snimanja intervjua, razradom plana snimanja, montažom te postprodukcijom. Radionica je rezultirala osmišljenim videima polaznika uz pomoć voditeljice Margarite Perić.

Radionica Interaktivnog videa na temu Lastovskog poklada razveselila je osnovnoškolce koji su uz pomoć voditelja Tomislava Brdjanovića prepričali običaje i uz lokacije vezali odigravanje pojedinih dijelova bogate nematerijalne kulturne baštine, zatim su priču novinarski obradili i konačno snimili u formi intervjua na vezanim mjestima. Rezultat radionice uskoro će se moći pogledati na interaktivnoj video mapi.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Udruge Dobre DobričevićStajališta izražena na stranici isključiva su odgovornost Udruge Dobre Dobričević i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.