Radionica Građanski inkubator: Kako prepoznati korupciju?

„Kako prepoznati korupciju?“ naziv je prve od dviju radionica iz područja obrazovanja protiv korupcije koje se održavaju u sklopu edukativnog ciklusa Građanski inkubator. Svjesni smo činjenice da je naše društvo visoko-koruptivno te da ima visoki prag tolerancije prema različitim oblicima korupcije koja nije samo nezakonito davanje ili primanje novca. Korupcija ima više svojih lica koja građani, a pogotovo mladi, ne znaju prepoznati te nemaju iste stavove o tome što spada, a što ne spada u korupciju. Stoga je glavni ishod ove radionice bio osvijestiti sudionicima različite oblike koruptivnih radnji te promijeniti njihove često uvriježene stavove o radnjama koje naše društvo možda i ne ubraja u korupciju. Radionica je održana 25. lipnja 2022. u Društvenom centru Lastovo, a voditelj radionice bio je Petar Kelvišer.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta:
1.269.638,89 HRK

Iznos sufinanciranih sredstava od strane EU:
1.079.193,06 HRK

Aktivnosti programa/projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” te Dubrovačko-neretvanske županije.