Izložba LA (Agri) Culture

20. lipnja 2020. godine u 20:00 sati u Kulturnom centru Dobre Dobričević otvorena je izložba radova koji su produkt prošlogodišnje radionice LA (Agri) Culture koja je bila zamišljena da ponajprije doprinese maloj i geografski izoliranoj zajednici kao što je Lastovo. Budući da je to mjesto rada Udruge Dobre Dobričević, glavnog organizatora radionice, posljedično je svaki doprinos toj zajednici tješnja veza, educiranija, aktivnija i bolja publika i aktivnije građanstvo.

Pretpostavka s kojom se rukovodilo u radionici bila je da se nemogućnost eksploatacije polja radi sadašnjeg stanja treba adresirati na svim nivoima i u svim mjerilima: zemljišnoknjižno pravo, javne politike, arheologija, prostorno planiranje i arhitektura. Svaki od pojedinačnih rezultata slikovito pokazuje i prikazuje kako bi trebala izgledati dobra i uspješna praksa u povratku poljoprivredi i proizvodnji zdrave hrane na otoku.

Rezultati radionice su 5 projekata ili koncepata. Realizacija je uglavnom počela ili je čak i završila. To se naročito odnosi na konsolidaciju zemljišta i izradu glavnog projekta za Lovački dom u Lokavju. Na izložbi su prikazani svi rezultati radionice u formatu usporenog foto – stripa. Otvorenje izložbe bila je i prilika za druženje uz zakusku pripremljenu od strane lokalnih ugostitelja. Izložba se može posjetiti do 26. lipnja 2020. godine.

Autor fotografija: Mariana Bucat

Aktivnosti programa/projekta “Kulturni centar Dobre Dobričević” provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.