Priča mi se priča: Djed i najveća repa u svemiru – Teatar Poco Loco

Teatar Poco Loco razveselio nas je 25. rujna 2020. godine na Lastovu sa koncertnim čitanjem bajke uz pratnju glazbe svirane uživo i animiranih ilustracija – Priča mi se priča: Djed i najveća repa u svemiru. Polaznici OŠ „Braća Glumac“ i DV „Lastavica“ uživali su u izvedbi te su se susreli s novim načinom pričanja priča uz prikazivanje ilustracija na grafoskopu.

Nakon predstave održala se i dramska radionica koja se sastojala od vježbi iz područja dramske pedagogije koje ciljano potiču maštovitost, suradnju, uvažavanje tuđeg mišljenja, međusobno slušanje i najvažnije – zajedničko kreiranje priče. Pri tome je pomogla priča koju su djeca odgledala: djeca su koristila elemente pripovijedanja koje su vidjeli na predstavi ili su ispričali priču na svoj način. Također, radionica je bila namijenjena aktivnom uključenju odgajatelja i učitelja koje zanima korištenje dramskih igara i grafoskopa u kreativnom radu s djecom.

Autor fotografija: Korana Zavadlav

Održavanje predstave i radionice sufinancirali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica općine Lastovo, a aktivnosti programa/projekta “Kulturni centar Dobre Dobričević” provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.