Radionica „Mladi odlučuju“

Udruga Dobre Dobričević i Udruga Ruke za bolju Makarsku organizirale su radionicu za djecu i mlade pod nazivom „Mladi odlučuju“ koja se održala 2. studenoga 2020. u 10:00 sati u Kulturnom centru Dobre Dobričević.

Voditelj radionice Petar Kelvišer sudionicima je pojasnio važnost razvoja svijesti o pravima građana koja se ostvaruju već u osnovnoj školi sudjelovanjem u Vijeću učenika pa su im predstavljene obveze i prednosti sudjelovanja u istom. Vijeća učenika predstavljaju važan mehanizam koji omogućuju učenicima utjecaj na školsko okruženje i razvijanje njihovih životnih vještina. U praksi se, međutim, pokazalo kako mnoga Vijeća ne prepoznaju u potpunosti ulogu i način svog ostvarivanja. Iste je stoga potrebno educirati i dodatno osnažiti kako bi aktivnost učenika u Vijeću bila vidljivija i efikasnija. S obzirom da je povezivanje Vijeća učenika i same škole s lokalnom zajednicom jedna od primarnih zadaća u procesu demokratizacije škola, osnaživanje Vijeća učenika putem edukacija je neophodno kako bi se usvojila nova znanja i vještine kroz nekoliko tematskih područja. Također, naglasak je bio i na važnosti volontiranja za osobni razvoj i unaprjeđenje socijalnih vještina uz aktivno sudjelovanje u zajednici.

Autor fotografija: Korana Zavadlav

Aktivnosti programa/projekta “Kulturni centar Dobre Dobričević” provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.